onsdag 16. november 2011

Tilbake til hovedbasen i Vung Tau.

I dag satte vi turen tilbake fra langt nord til helt syd i Vietnam. Vi skulle tilbake til utgangspunktet vårt som er Vung Tau. Før vi kom dit måtte vi først sitte 1 time og 50 minutter i bil. Deretter 1 time og 40 minutter i fly. Så ventet ny bil, deretter nye 1 timer og 40 minutter i hurtigbåt.  Men hele turen gikk fint, vi hygget oss sammen alle mann.
Kvelden bød på bl.a dress-prøving. Svein og jeg har jo investert i en håndsydd dress som skal holde i mange år. Vi lot oss iallefall imponere over skredderens sikre hånd.
Kvelden ble avsluttet med et herlig måltid mat. Vi spiste tradisjonell vietnamesisk mat. Det hele minnet om tapas.
Vi fikk servert varme reker, østers, kamskjell, biff, svin, kylling, nudler, french frites, hot pot (fersk fisk som kokes i masse stæsj der og da i en gryte på bordet), vårruller. Og ikke minst en kasse øl, pluss litt brus. Prisen for dette ble utrolige 90,- pr person.

Vi er klar for avreise fra Ha Long Bay. Vi gleder oss til å komme sørpå igjen.

 På vei sørover. En lang reise som tok hele dagen. Men vi var klare for å reise tilbake til Vung Tau, og da går jo alt som mye greiere.

Tilbake til Ho Chi Minh City (Saigon). Trafikken er som den alltid er der enorm heftig.

 Hvorfor ikke la seg bli syklet rundt i sykkeldrosje.

 Denne kontor-skyskraperen ses over store deler av sentrale Ho Chi Minh.

 Denne solbrille-selgeren møtte oss som han gjorde sist vi var i Ho Chi Minh.

 Han solgte oss ett par solbriller og ett par-tre lightere.
Blid som en sol var han.

Hurtigbåten ligger til høyre. Den tok oss med til Vung Tau. Båten til venstre har det karakteristiske gapet foran i bauen. den er der for å skremme uhyrer på vannet/havet.

Her går det unna med hurtigbåten.

 Svein prøver dress ...

... og den sitter som et skudd, skal vi se.

 Frank er fornøyd med førsteutkastet av sin nye dress.

 Hele skredderens familie følger med på happeningen.

Her bestiller vi vietnamesisk mat, og utrolig mye god mat kom på bordet etterhvert.

 Mye grønnsaker ble servert. Bl.a spinat.

 Her er vi alle samlet rundt bordet.

Ikke alltid pinner er det beste verktøyet. Da tas fingrene i bruk.

Fisken kokes/trekkes i gryten på bordet.



2 kommentarer:

  1. Dressene er ikke helt ferdig ennå, ser jeg, men det blir de sikkert.
    Skal dere leie motorsykkel i dag, eller er det tryggere med sykkeldrosje, kanskje? Ganske (underdrivelse) tett trafikk!!! Men utfra bildene ser det ut som om at de er flinke med hjelmbruken.
    Begynner å nærme seg hjemreise nå, og det er vel sånn med dere også, at "borte, men hjemme best..." :) Eller?
    Billig å spise, skjønner jeg :)

    SvarSlett
  2. Dressene får vi om 14 dager. Malin tar de med seg hjem til jul.
    Borte bra, men hjemme best er det jo noe som heter. Men dette har vært en fantastisk fin tur.
    Reiser herfra kl 15 lokal tid i morgen. Flyet går 20:55 fra Ho Chi Minh (Saigon)
    Hils!

    SvarSlett